Er wordt constant gewerkt aan de website.

Onze verontschuldiging dat soms een aantal links niet werken.

De laatste nieuwtjes:

logo digitalStrom

De techniek

 

Het systeem is opgebouwd uit verschillende componenten.

Het belangrijkste dat u nodig heeft voor het gebruik van de uitgebreide digitalSTROM-toepassingen, heeft u al in huis: uw 230V infrastructuur.

Hierdoor is de installatie van digitalSTROM-componenten snel en onopvallend en tegelijk intelligent en voordelig. De bestaande infrastructuur wordt alleen maar aangevuld.

M.a.w. geen hak en breekwerk

Hierdoor is de installatie van digitalSTROM componenten snel, onopvallend en tegelijk intelligent en voordelig. De bestaande infrastructuur wordt alleen maar aangevuld. De digitalSTROM-componenten, die daarvoor worden gebruikt, zijn grotendeels onzichtbaar en maken van de elektriciteit in uw huis een digitaal netwerk. Omdat ze zo klein zijn, zijn ze praktisch overal inzetbaar en kunt u alle componenten ook weer de-installeren en in een nieuwe woning hergebruiken. Hierdoor kan digitalSTROM dus ook worden ingezet in huurwoningen.

digitalSTROM is een centraal gestuurd systeem met decentrale intelligentie. Het programmeren van het systeem gebeurt via de digitalSTROM Server. Als eenmaal is ‘geleerd’ welke acties een sensor (kroonsteentje) moet uitvoeren, werken de sensoren en actoren onafhankelijk van de server, tenzij acties betrekking hebben op apparatuur die zich buiten het digitalSTROM-netwerk bevindt. Dit is bijvoorbeeld het geval als er via IP een koppeling wordt gemaakt met, b.v. een Sonos-audiosysteem. Kroonsteentjes die nieuw in het 230V-netwerk zijn geplaatst worden automatisch herkend door de server, zodat de installatie en configuratie van het systeem weinig tijd in beslag neemt. Zowel de webinterface van de server, smartphone- en tabletapplicaties zijn gebruiksvriendelijk en goed doordacht opgezet. Ook de hardware is van hoogwaardige kwaliteit. digitalstrom netwerk

Naast de kroonsteentjes zijn er opbouwschakelactoren die in een wandcontactdoos geplaatst kunnen worden en zijn er plug & play-oplossingen voor tafellampen. Complete bewegingsmelders ontbreken; hiervoor moeten generieke bewegingsmelders met een 230V-uitgangsspanning aangesloten worden op een daarvoor bedoeld kroonsteentje. Ook zijn er geen complete wandschakelaars. In plaats daarvan kan er een tastsensor achter de bestaande schakelaar geplaatst worden. Idealiter is de wandschakelaar dan wel een wiptoets. digitalSTROM biedt de mogelijkheid om verschillende acties achter dezelfde wiptoets te hangen, die afhangen van het aantal keren dat de toets wordt ingedrukt.

Het digitalSTROM-systeem kan uitgebreid worden met interfaces voor Dali (een lichtstuurtechniek), EnOcean en Philips Hue.

Dankzij de communicatie over 230V biedt digitalSTROM u de mogelijkheid om een bedraad domoticanetwerk aan te leggen zonder hak- en breekwerk.

Bel voor het maken van een afspraak

Wij komen uw situatie bekijken en bespreken uw wensen en de mogelijkheden.