Er wordt constant gewerkt aan de website.

Onze verontschuldiging dat soms een aantal links niet werken.

De laatste nieuwtjes:

logo seh klein

 

10-7-2020

 

utnserver Pro

SEH Technology komt binnenkort met een prestatie geoptimaliseerde USB-  printserver voor een veilig netwerk

 Om de bescherming tegen aanvallen op het thuis- of bedrijfsnetwerk verder te geleverdverbeteren, beveiligt SEH systematisch afdrukprocessen binnen open en uitgaande Ethernet-netwerken. De printserver ONE wordt in een nieuw design met de laatste technisch snufjes.

 

Netwerkprinters bieden vaak onbeveiligde toegang tot het thuis-LAN of bedrijfsnetwerk en kunnen worden aangevallen via het open internet. Dat blijkt keer op keer uit aanvallen van hackers, zoals de aanval, eind 2018 bekend als PewDiePie, op meer dan 50.000 apparaten, onder meer bij autoriteiten. SEH Computertechnik heeft hier nu op ingespeeld met de printserver ONE. Via de bestaande USB-poort op netwerkprinters creëert de printserver ONE een zelfvoorzienende, extra Ethernet-interface, die printgegevens volledig versleuteld en zelfs veilig via een IPSec-tunnel kan ontvangen.

Bedrijven zijn niet langer vatbaar voor aanvallen als ze een netwerkprinter gebruiken die zowel binnen een zogenaamd beveiligd intern LAN, als op een vaak externe computer met eigen internettoegang, is aangesloten. Bedrijven worden ook beschermd in het wijdverbreide thuiskantoor: terwijl pc's of notebooks die in het netwerk zijn geïntegreerd meestal van buitenaf worden beschermd door een firewall, is deze bescherming over het algemeen niet beschikbaar voor computers die buiten het eigenlijke netwerk worden gebruikt of die ook hun eigen netwerk hebben. 

 

Kleine USB-poort, grote impact

Als bedrijven een tweede Ethernet-poort op de printer creëren met behulp van de printserver ONE via de USB-interface, kan een dergelijke computer worden aangesloten zonder het bedrijfsnetwerk in gevaar te brengen: Alle afdrukprocessen van de 'internetcomputer' worden gecodeerd, ongeacht het daadwerkelijke netwerk naar de printer. Zo kan een printer fysiek gescheiden worden van twee verschillende netwerken. De printserver ONE dient als een soort converter van USB naar Ethernet Gigabit.

 

Design ontmoet functionaliteit

In directe vergelijk met het vorige model, de PS03a, ziet het ontwerp er modern en elegant uit. De ontwerpers van SEH baseerden het ontwerp op de esthetische vorm en kleur van hedendaagse consumentenelektronica. Voorbij zijn de dagen dat u een eenvoudige grijze koffer op uw bureau of in de IT-kamer had. De RJ-45-aansluiting voor de Gigabit LAN en de aansluiting voor de voeding zijn verplaatst naar de achterkant van de printserver ONE. De voorkant wordt daarom alleen versierd door de USB-poort en een RGB-LED, die naast de verschillende bedrijfsmodi ook fouten of connectiviteitsinformatie signaleert. Aan de softwarekant implementeertde SEH het alom beproefde Control Center voor beheer, monitoring en onderhoud via een browser. De printserver ONE-software wordt nu als een compleet pakket geleverd, waardoor het moeizame scheiden van firmware- en software-installatie en updates tot het verleden behoort..

 

Ga voor meer informatie naar de printserver ONE productpagina.