De techniek
digitalSTROM is veel meer dan een technologie. 

Het systeem streeft het strategische doel na om een nieuwe vorm van leven mogelijk te maken op basis van onbeperkte netwerkvorming.

Het maakt gebruik van digitalSTROM unieke gepatenteerde Powerline technologie.

De digitalSTROM kroonstenen (zie foto hierboven) vormen het hart van de Smart Home Powerline technologie. Zij maken de digitalisering en de onderlinge verbinding mogelijk van gewone analoge toestellen zoals lichten, zonneschermen, thermostaten en drukknoppen via de bestaande elektriciteitsleiding, evenals hun verbinding met het web.

Moeiteloze en snelle installatie

De installatie is zeer eenvoudig en snel, aangezien er geen nieuwe leidingen hoeven te worden gelegd en er geen structurele maatregelen nodig zijn. De permanent geïnstalleerde infrastructuurcomponenten zijn onderhoudsarm en zeer duurzaam, robuust en faalveilig. Hun levensduur is afgestemd op de vernieuwingscycli van de bouwtechnologie. Het digitalSTROM-systeem kan worden bijgewerkt, is compatibel met ontwikkelingen van derden en kan toekomstige ontwikkelingen naadloos integreren.

Ongecompliceerd en gemakkelijk te gebruiken

De werking en de interactie tussen de bewoners is heel natuurlijk en geschikt voor alle leeftijdsgroepen. De gewone drukknop blijft daarom gewoon beschikbaar voor bediening. Daarnaast kunnen instellingen of opdrachten eenvoudig worden uitgevoerd via het touchscreen, de smartphone-app, spraakopdrachten (Amazon Alexa en Google Home) of andere apparaten. De bewoners kunnen zelf eenvoudige configuraties uitvoeren, wat hen veel nieuwe mogelijkheden biedt.

Intelligente interactie

De gedecentraliseerde aanpak zorgt ervoor dat apparaten en toepassingen ook zodanig met elkaar werken, elk apparaat optimaliseert zichzelf optimaliseert en wordt automatisch in het algemene systeem geïntegreerd. digitalSTROM werkt lokaal en zonder internetverbinding. Daarentegen, als u diensten wilt gebruiken die beschikbaar zijn in de digitalSTROM Cloud, krijgt u er toegang toe via de beveiligde internettoegang. Dit kunnen diensten zijn van digitalSTROM of van derde leveranciers.

De belangrijkste instellingen zijn vooraf geconfigureerd en de interactie tussen alle apparaten werkt automatisch.

Uniek systeem zonder extra kabels, dus moeiteloze installatie, zelfs in bestaande gebouwen. Ideaal voor retrofitting en renovatie.

De belangrijkste instellingen zijn vooraf geconfigureerd en de interactie tussen alle apparaten werkt automatisch.

Leef en slaap zorgeloos. Zonder radiogolven zoals WLan en Bluetooth. Het systeem communiceert via de bestaande electriciteits leiding.

Geen dure systeemintegrator, zoals soms nodig is bij andere Smart Home systemen.

Modulair ontwerp, waardoor upgrades en uitbreidingen op elk moment mogelijk zijn: verlichting, zonwering, verwarming, extra kamers, extra apparaten en nog veel meer.

Later geïntegreerde apparaten maken automatisch deel uit van het Smart Home-systeem en werken onmiddellijk samen met alle andere apparaten.