P1 Energie kit

Met de alsmaar stijgende energieprijzen biedt digitalSTROM P1 Energy Kit een snelle, betaalbare en éénvoudig te installeren oplossing om de groene stroom productie van uw zonnepanelen/windturbines in huis te gebruiken

Eigenaren zonnepanelen verliezen vandaag tot 70% van hun opbrengst

Het directe verbruik in een woning zonder intelligent sturing is beperkt tot gemiddeld 30% van de eigen zonne-energie, de overige 70% gaat verloren naar het net voor zeer lage tarieven.

Hoe lost de P1 energy kit van digitalSTROM dit probleem op?
  • Dankzij de aansluiting op de P1 poort van de digitale meter herkent de digitalSTROM P1 energy kit wanneer er meer “groene” stroom wordt geproduceerd dan er op dat moment verbruikt wordt. 
  • Het slimme systeem zal dan, om teruglevering aan het net tegen een laag tarief te minimaliseren, automatisch de boiler, warmtepomp, autolader, enz. van deze gratis groene stroom voorzien
  • Wanneer er geen overproductie meer is – door minder productie of meer verbruik door andere toestellen – kunnen deze aangesloten verbruikers automatisch uitgeschakeld worden. De zonne-energie wordt zo optimaal naar eigen verbruik gestuurd: huisverwarming, sanitair warm water of elektrische wagens. 
  • Door de integratie van Siemens en Bosch Home Connect is het zelfs mogelijk om ook de wasmachine of vaatwasser te starten zodra er “gratis” stroom beschikbaar is. Zo kunnen meerdere verbruikers gelijktijdig worden aangestuurd. 
De aankoop van een dure thuisbatterij vermijden

Door het eigen verbruik op een slimme manier te verhogen naar 60% en meer van de productie van uw zonnepanelen/windenergie is de aanschaf van een dure thuisbatterij niet meer nodig.

Snelle installatie, betrouwbaar en gemakkelijk uit te breiden

Aangezien digitalSTROM gebruik maakt van de bestaande 230V bekabeling in de woning is de installatie snel en eenvoudig uit te voeren. Er worden geen nieuwe kabels getrokken en er worden geen muren beschadigd. Na een halve dag installatie zijn gebruikers al geld aan het besparen. Tegelijk haalt men ineens ook een zeer betrouwbare basis domotica installatie in huis die heel gemakkelijk uit te breiden is. Hiermee onderscheidt digitalSTROM zich tegenover de vele draadloze systemen die in een woning vaak storingsgevoelig zijn.

Voor meer informatie neem contact met ons op of stuur een bericht via het contact formulier en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.